Moresque Parfum is de perfecte combinatie van typisch Italiaans design, fijnheid en smaak, met de fascinerende kunst van Arabische parfumerie. Het is een juweel dat volledig in Italië wordt gemaakt: van het concept tot de creatie van de geuren. Moresque Parfum is een meesterwerk van Italiaans onderzoek en creativiteit.

“Moresque” is een antieke variant van de Engelse term “moorish” die een belangrijke erfenis heeft: de kunst van de Arabische cultuur. De naam en identiteit van Moresque Parfum zijn geïnspireerd op de pracht van de Moorse beschaving en op de architecturale stijl die van de mensen is geërfd. De Moorse kunst ontwikkelde zich tussen het einde van de 11e en 15e eeuw in de westelijke Middellandse Zee. Dit soort kunst is het resultaat van de bezetting van het Iberisch schiereiland door de Moren, van 711 tot 1492, die dat land de naam Al Andalus gaven: Andalusië. De stilistische en esthetische identiteit van Moresque Parfum wordt gevoed door een passie voor details en wordt gekenmerkt door Moorse stijl en architectonische lijnen.

Achter de stijl en olfactorische suggesties van Moresque Parfum schuilt Cindy Guillemant. Na aan internationale projecten te hebben gewerkt en haar carrière op te bouwen tussen Monte Carlo, Parijs, Miami en Milaan, reisde Cindy verschillende keren naar het Midden-Oosten waar ze een fascinatie ontwikkelde voor de Arabische oude kunst van de parfumerie. Zowel de cultuur als zijn ongelooflijke charme zijn de sterkste inspiratiebron. De Berberse oorsprong van Cindy, gecombineerd met een passie voor kunst en design, gaven de laatste impuls aan de oprichting van zo’n innovatief en succesvol merk.

De drie verschillende collecties van Moresque Parfum hebben de kenmerken van twee continenten: Kunst, geschiedenis en Midden-Oosterse traditie worden gecombineerd met typisch Italiaanse smaak. Het resultaat is een perfecte balans tussen design, klasse en prestige.